automation

tel

Lighting Automationautomation-lighting

In RE-Lighting of in NEW-Lighting ontwerpen is een goede en vooral een stabiel werkende verlichtings-automatisatie niet meer weg te denken.

Bij vele domotica-installaties draait verlichtingsautomatisatie vaak uit op meer kommer-en-kwel.
Dit mag zeker niet de bedoeling zijn.
Net juist daarom dient u hier heel goed op te passen. Behoedt u vooral voor al die vele mooie beloften en uitspraken zoals “wij hebben nooit problemen met domotica…”. Kies alleen maar voor de goede betere producten en vooral voor een goede programmeur !!!

Maak een juiste automatisatie keuze en wees vooral waakzaam voor mooie, fantastische verkoperspraatjes.
Verlichting is een zichtbare energieverbruiker maar,… bij verlichting met een slechte keuze van automatisatie, worden lichtproblemen –letterlijk zichtbare– !

Software programma’s waar hier en daar nog wat bugs in zitten werken niet altijd optimaal. Vaak merkt u daar zelfs niet veel van, MAAR…
In een verlichtingsinstallatie daarentegen waar een foute automatisatie keuze of een slechte installatie of geen goede programmatie gemaakt werd, wordt de automatisatie veel te vaak na verloop van tijd terug uitgeschakeld omdat men geen comfort meer heeft. Omdat men altijd maar problemen dient te verwerken.
Echt zonde van al dat geld…” is dan een zeer vaak in de oren klinkende uitspraak.

Wanneer men gebruik maakt van detectoren en men dimt lampen in functie van invallend daglicht,…
dan mag men eigenlijk nog niet zeggen dat men automatiseert. Automatisatie is echter nog véél meer. Men kan nog aardig meer energie besparen dan dat alleen.

Vertrouw uw lichtautomatisatie toe aan REL-scan®. U zal nadien kunnen genieten van het u beloofde comfort en van de u beloofde extra energiebesparingen als gevolg van een keuze voor een goede verlichtingsautomatisatie. Blijft ook even stilstaan bij het feit dat automatisatie echt wel een taak is voor goede "vakmensen" !